De sterkste dieren ter wereld

Geschreven door Redactie

Wij mensen zijn al sterk van nature, maar tegenover dieren in het wild zijn we zeker niet de sterkste, wij laten je de 3 sterkste dieren op aarde zien!

Bladsnijdermier

Je zou er niet aan denken, maar de Bladsnijdmier is een van de sterkste dieren ter wereld. Ondanks zijn lange gestalte (2,1 cm) wil dit dier misschien veel. Hij kan tot 50 keer zijn eigen gewicht tillen. Bladsnijdersmieren hebben krachtige onderkaken en kunnen grote bladeren moeiteloos optillen. Met dat blad liep de mier een marathon als niets. Mieren leven samen in groepen van miljoenen. Door al deze krachten te bundelen, worden ze sterker. 


Neushoornkever

De Neushoornkever behoort tot de bladkever en samen vormen ze de grootste groep kevers ter wereld. Ze kunnen maar 15 cm worden, maar het gewicht dat ze tillen is maar liefst 850 keer hun eigen gewicht. Als de Neushoornkevers mensen waren, konden ze tot 65.000 pond wegen. De Neushoornkever komt ook veel voor in Nederland en België, dus je kunt deze kever tegenkomen. 


Mestkever

De mestkever is het sterkste dier ter wereld. Het gewicht dat ze tillen is maar liefst 1141 keer hun eigen gewicht. Als mensen zo sterk zijn als mestkevers, zouden ze zonder te aarzelen een blauwe vinvis uit de zee vissen. Mestkevers leven op alle continenten behalve Antarctica. Deze kever eet de uitwerpselen van andere dieren. Ze rolden het als een bal de tunnel in die ze hadden gegraven. Mestkevers vechten ook bij het zoeken naar een partner, vooral tussen mannetjes. Dat worden serieuze gevechten!Onze Ambassadeurs