Lasagne met broccoli en ricotta

Geschreven door Redactie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 knoflookteen;
  • 300 gram rundergehakt;
  • 800 gram broccoli in stukjes;
  • 450 gram ricotta;
  • 120 milliliter halfvolle melk;
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (let op de helft door de ricotta en de andere helft over de lasagne);
  • 2 theelepels nootmuskaat;
  • Peper en zout naar smaak;
  • 12 lasagnebladen, volkoren.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het gaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine stukjes en doe ze in een pan. Voeg kokend water toe aan de broccoli en kook het in 8 minuten gaar.

Giet de broccoli af en voeg deze toe aan het gehakt. Doe in een mengkom de halfvolle melk en de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng goed door elkaar met een staafmixer en giet het bij het gehaktmengsel. Roer alles samen even goed door, voeg hierbij nog wat peper en zout naar smaak toe. Schep een kwart van het broccoli-ricottamengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hier de lasagnebladen bovenop en vervolgens weer een schep van broccoli-ricottamengsel. En ga zo door tot de lasagnebladen op zijn. Eindig altijd als laatste met het broccoli-ricottamengsel.

Bestrooi de ovenschotel met de rest van de Parmezaanse kaas en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Onze Ambassadeurs