Peaky Blinders zal nu 'in en voorbij de Tweede Wereldoorlog gaan'.

Geschreven door Redactie

De maker van Peaky Blinders, Steven Knight, is al jaren openhartig over hoe hij dacht dat zijn Brummie gangster drama zou eindigen.

Met de eerste luchtalarmsirenes boven Birmingham die het begin van de Tweede Wereldoorlog inluiden, nadat hij de verwoestende impact van de Eerste Wereldoorlog op de personages in de loop van de show had onderzocht. Maar nu het BBC drama zich opmaakt voor zijn laatste serie op het kleine scherm, vertelt Knight aan Empire dat die plannen zijn veranderd. Serie 6 zal een einde maken aan Tommy Shelby's avonturen op televisie, maar het verhaal zal doorgaan op het witte doek - en omdat de populariteit van de show zo groot is, zal het door een ander wereldwijd conflict gaan.

"Het was altijd Groot-Brittannië tussen de oorlogen - hoe de les van de ene oorlog niet werd geleerd en werd herhaald," vertelt Knight aan Empire over zijn oorspronkelijke concept van het volledige verhaal van de show. "Het is ook het einde van het imperium: we beginnen aan de Tweede Wereldoorlog en tegen het einde ervan is er eigenlijk geen imperium meer. Maar ik... heb de omvang van wat het is herzien. Het zal nu gaan in en na de Tweede Wereldoorlog. Omdat ik denk dat de energie die er is in de wereld voor dit, ik wil het gaande te houden, en ik wil zien hoe dit kan verder gaan dan dat. " Serie 6 is dus nog lang niet het einde van Peaky Blinders. "Ik zie deze zesde serie als het einde van het begin," zegt Knight. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 6 uitkomt, dus hou het goed in de gaten!