Vandaag is het Nationale Puzzeldag

Geschreven door Redactie

Elk jaar, op 29 januari, wordt op Nationale Puzzeldag erkend dat het trainen van onze hersenen met puzzels slechts een van de vele voordelen is.

Of het nu gaat om een ​​kruiswoordraadsel, legpuzzel, trivia, woordzoekers, hersenkrakers of Sudoku, puzzels zetten onze geest aan het werk. Studies hebben aangetoond dat wanneer we aan een legpuzzel werken, we beide kanten van de hersenen gebruiken. En dagelijks tijd besteden aan het werken aan puzzels verbetert het geheugen, de cognitieve functie en het probleemoplossend vermogen.

Woordzoekers en kruiswoordpuzzels hebben het duidelijke voordeel dat ze de woordenschat en taalvaardigheid vergroten. Sudoku, een puzzel die een reeks getallen op een raster volgt, traint ook de hersenen. Door het geheugen en logisch denken te testen, stimuleert deze puzzel de hersenen en kan het de rekenvaardigheid verbeteren.

Puzzels bieden ook sociale voordelen. Wanneer we met iemand aan deze hersenkrakers werken, verbeteren we onze sociale interacties. Of we nu lid worden van een groep of met onze kinderen spelen, die interacties houden ons sociaal actief en leren onze kinderen ook sociale vaardigheden. Zelfs als je ze rustig samenwerkt, krijg je de mogelijkheid om de geest te concentreren op een meditatieve manier die niet wordt geforceerd.

Het komt erop neer dat puzzels de hersenen stimuleren, actief houden en hun vaardigheden oefenen.

Wat kan je doen vandaag?
- Nodig een vriend(in) uit om samen met jou een puzzel te maken.
- Probeer een nieuw puzzelspel of speel een oud spel opnieuw.
- Maak een puzzel.
- Gebruik #NationalPuzzleDayOnsNieuws om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs