Spotify publiceert zijn inhoudsbeleid als reactie van Rogan

Geschreven door Redactie

Streamingdienst heeft moeite met overgang van platform naar mediabedrijf.

De beleidsregels, die voorheen niet bekend waren bij het publiek, bieden podcasters en muzikanten een ruime mate van vrijheid over wat zij mogen streamen op Spotify. Het is vergelijkbaar met de aanpak van andere platforms. Spotify staat geen haat en het aanzetten tot geweld, misleiding, grafische voorstellingen van geweld, seksueel expliciet materiaal en illegale inhoud toe. De streamingdienst zegt ook "inhoud te verbieden die gevaarlijke valse of gevaarlijke bedrieglijke medische informatie promoot die offline schade kan veroorzaken of een directe bedreiging vormt voor de volksgezondheid".

"Dit zijn gedragsregels voor al onze makers - van degenen met wie we exclusief samenwerken tot degenen van wie het werk op meerdere platforms wordt gedeeld", aldus CEO Daniel Ek in een blogpost.

Maar de regels van Spotify bevatten ook geen duidelijke en consequente consequenties als een podcaster of artiest het beleid overtreedt. "Wat gebeurt er met overtreders van de regels?", staat er in het beleid. "We nemen deze beslissingen serieus en houden bij het nemen ervan rekening met de context. Het overtreden van de regels kan ertoe leiden dat de overtredende content van Spotify wordt verwijderd. Herhaalde of flagrante overtredingen kunnen leiden tot het schorsen en/of beëindigen van accounts." Met andere woorden, Spotify kan er naar eigen goeddunken voor kiezen haar eigen beleid te negeren.Onze Ambassadeurs