De beste vruchten voor gewichtsverlies

Geschreven door Redactie

Fruit is de kant-en-klare snack van de natuur boordevol vitamines, vezels en andere voedingsstoffen die een gezond voedingspatroon ondersteunen.

Fruit bevat over het algemeen ook weinig calorieën en veel vezels, wat je kan helpen om af te vallen. In feite is het eten van fruit gekoppeld aan een lager lichaamsgewicht en een lager risico op diabetes, hoge bloeddruk, kanker en hartaandoeningen.

Hier zijn enkele van de beste vruchten om te eten om af te vallen.

1. Grapefruit


Grapefruit is een kruising tussen een pomelo en een sinaasappel en wordt vaak geassocieerd met diëten en gewichtsverlies. Een halve grapefruit bevat slechts 39 calorieën, maar levert 65% van de dagelijkse referentie-inname (ADH) voor vitamine C. Rode variëteiten leveren ook 28% van de ADH voor vitamine A. Bovendien heeft grapefruit een lage glycemische index (GI), wat betekent dat het langzamer suiker in je bloedbaan afgeeft. Hoewel grapefruit op zichzelf kan worden gegeten, is het ook een geweldige aanvulling op salades en andere gerechten.

2. Appels

Appels bevatten weinig calorieën en veel vezels, met 116 calorieën en 5,4 gram vezels per grote vrucht (223 gram). Ze zijn ook gevonden om gewichtsverlies te ondersteunen.
In één onderzoek kregen vrouwen gedurende 10 weken drie appels, drie peren of drie haverkoekjes met dezelfde caloriewaarde per dag. De appelgroep verloor 2 pond (0,91 kg) en de perengroep 1,6 pond (0,84 kg), terwijl het gewicht van de havergroep niet veranderde. Omdat caloriearm fruit zoals appels meer vullend is, kun je in de loop van de dag minder van ander voedsel eten. Opvallend is dat een appel bijna drie keer zo vullend is als een chocoladereep. Appels kunnen op verschillende manieren worden gegeten, zowel gekookt als rauw. Probeer ze toe te voegen aan warme en koude ontbijtgranen, yoghurt, stoofschotels en salades, of bak ze zelf.

3. Kiwi's

Kiwi's zijn kleine, bruine vruchten met heldergroen of geel vruchtvlees en kleine zwarte zaadjes. Een klein, geschild fruit (69 gram) heeft meer dan 2 gram vezels, terwijl de schil alleen al 1 extra gram vezels levert. Van diëten met veel vezels uit fruit en groenten is aangetoond dat ze gewichtsverlies bevorderen, de volheid vergroten en de darmgezondheid verbeteren. Kiwi's zijn zacht, zoet en heerlijk als ze rauw, geschild of ongeschild worden gegeten. Het kan ook worden geperst, in salades worden gebruikt, aan je ontbijtgranen worden toegevoegd of in gebak worden gebruikt.

4. Bananen

Sommige mensen vermijden bananen wanneer ze proberen af ​​te vallen vanwege hun hoge suiker en caloriegehalte. Hoewel bananen calorierijker zijn dan veel ander fruit, zijn ze ook voedzamer en leveren ze kalium, magnesium, mangaan, vezels, talrijke antioxidanten en vitamine A, B6 en C (1, 39, 40). Hun lage tot gemiddelde GI kan helpen de insulinespiegels onder controle te houden en het gewicht te reguleren, vooral voor mensen met diabetes (2, 3, 4, 41). Hoogwaardige, voedzame en caloriearme voedingsmiddelen zoals bananen zijn van vitaal belang voor elk plan voor gezond gewichtsverlies. Bananen kunnen op zichzelf worden gegeten als een handige snack voor onderweg of rauw of gekookt worden toegevoegd aan een breed scala aan gerechten.

5.. Avocado's

Avocado's zijn een vette, calorierijke vrucht die in warme klimaten wordt gekweekt.
Een halve avocado (100 gram) bevat 160 calorieën en is daarmee een van de meest calorierijke vruchten. Dezelfde hoeveelheid levert 25% van de ADH voor vitamine K en 20% voor foliumzuur. Ondanks hun hoge calorie- en vetgehalte kunnen avocado's gewichtsverlies bevorderen. In één onderzoek aten 61 mensen met overgewicht een dieet met 200 gram avocado of 30 gram andere vetten (margarine en oliën). Beide groepen ondervonden aanzienlijk gewichtsverlies, wat aangeeft dat avocado's een slimme keuze zijn voor mensen die willen afvallen. Avocado's kunnen worden gebruikt als vervanging voor boter of margarine op brood en toast. Je kunt ze ook toevoegen aan salades, smoothies of dipsauzen.

Fruit is een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon en kan helpen bij het afvallen.

De meeste vruchten bevatten weinig calorieën, maar bevatten veel voedingsstoffen en vezels, wat je een vol gevoel kan geven. Houd er rekening mee dat het het beste is om fruit in zijn geheel te eten in plaats van geperst. Bovendien is gewoon fruit eten niet de sleutel tot gewichtsverlies. Je moet naast fysieke activiteit ook streven naar een gezond, op vol voedsel gebaseerd dieet.
Onze Ambassadeurs