7 op wetenschap gebaseerde gezondheidsvoordelen van kokoswater

Geschreven door Redactie

In de afgelopen jaren is kokoswater een behoorlijk trendy drank geworden.

Naast dat het van nature zoet en hydraterend is, zit kokoswater boordevol verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder mineralen waar veel mensen geen genoeg van krijgen.

Hier zijn 7 gezondheidsvoordelen van kokoswater.


1. Goede bron van verschillende voedingsstoffen

Kokosnoten groeien in tropische klimaten aan bomen die wetenschappelijk bekend staan ​​als Cocos nucifera, en worden botanisch beschouwd als een vrucht. Kokoswater is de vloeistof die in het midden van een jonge, groene kokosnoot wordt gevonden. Het helpt de vrucht te voeden. Terwijl de kokosnoot rijpt, wat ongeveer 10-12 maanden duurt, blijft een deel van de vloeistof achter terwijl de rest rijpt tot het stevige witte vruchtvlees dat bekend staat als kokosvlees.

2. Kan antioxiderende eigenschappen hebben

Kokoswater bevat antioxidanten waarvan is aangetoond dat ze heilzaam zijn in onderzoek met ratten en muizen, maar studies bij mensen ontbreken.


3. Kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen voor mensen met diabetes

Studies bij dieren met diabetes suggereren dat kokoswater de bloedsuikerspiegel kan verbeteren, maar er moet meer onderzoek met mensen worden gedaan.

4. Kan nierstenen helpen voorkomen

Vroeg onderzoek suggereert dat water uit kokosnoten nierstenen kan helpen voorkomen door kristal- en steenvorming te verminderen. Er moeten echter meer onderzoeken worden gedaan, met name met mensen.

5. Kan de gezondheid van het hart ondersteunen

Hoewel er enig bewijs is dat kokoswater goed kan zijn voor de gezondheid van het hart, moet er meer onderzoek naar mensen worden gedaan.


6. Gunstig na langdurige inspanning

Kokoswater is effectief in het aanvullen van vocht en elektrolyten na het sporten. Het is vergelijkbaar met andere sportdranken.

7. Heerlijke bron van hydratatie

Kokoswater kan direct uit groene kokosnoten worden geconsumeerd of in flessen worden gekocht. Vermijd merken met toegevoegde suikers, zoetstoffen of smaakstoffen.

Kokoswater is een heerlijke, met elektrolyten gevulde, natuurlijke drank die uw hart ten goede kan komen, uw bloedsuikerspiegel kan matigen, de niergezondheid kan helpen verbeteren en u na een training verfrist en gehydrateerd kan houden.

Hoewel meer gecontroleerde studies met mensen nodig zijn om veel van deze eigenschappen te bevestigen, is het onderzoek tot nu toe bemoedigend.

Als je van dit tropische drankje wilt genieten, moet er een scala aan merken in de schappen van je plaatselijke supermarkt liggen - zorg er wel voor dat je producten met toegevoegde suiker vermijdt.


Onze Ambassadeurs