Koning opent wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere

Geschreven door Redactie

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere.

Met het thema Growing Green Cities richt de Floriade zich op het leefbaarder, leuker en duurzamer maken van steden. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert, samen met vierhonderd (inter)nationale deelnemers, hiervoor haar innovatieve ideeën en oplossingen.
 
De basis van het Floriadepark is het Arboretum, een plantenbibliotheek naar ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas, waar bezoekers letterlijk doorheen lopen. In de grote kas, The Green House zien bezoekers wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor consument en samenleving. Zo wordt onder andere het telen van gewassen getoond met toepassingen van innovaties zoals drones, robots, verticale tuinbouw en sensoren. In het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’ laten Amsterdam en Almere zien hoe zij samen met inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Het Dutch Innovation Experience, het Rijkspaviljoen, laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten. Het paviljoen is gerealiseerd met honderd biobased materialen. Verder zijn er siertuinen en landenpaviljoens uit Afrika en Amerika, Azië en Europa te zien. Bezoekers kunnen zich met een kabelbaan over het terrein verplaatsen.
 
De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt eenmaal in de tien jaar in Nederland plaats. De Almeerse editie is de 7e Floriade en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR), de Rijksoverheid, de provincie Flevoland en de gemeente Almere.  Na de sluiting van Floriade Expo 2022 wordt het terrein een groene autoluwe stadswijk.
 
Floriade Expo 2022 is geopend voor bezoekers van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Onze Ambassadeurs