Snel internet voor oostelijk en zuidelijk Flevoland

Geschreven door Redactie

De buitengebieden van oostelijk en zuidelijk Flevoland hebben nu ook toegang tot snel internet.

Vandaag werd het project ‘Snel internet oostelijk en zuidelijk Flevoland’ feestelijk afgerond bij Toms Creek in Lelystad. Op deze locatie werd een van de laatste aansluitingen op het glasvezelnetwerk gerealiseerd. Inwoners, GlasDraad, wethouders en gedeputeerde Jop Fackeldey stonden samen stil bij deze mijlpaal.
 
Provincie Flevoland onderstreept het belang van snel internet. De kernen in Flevoland en het buitengebied van de gemeenten Noordoostpolder en Urk hadden al toegang tot snel internet. Voor het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland was dit nog niet het geval. Met de afronding van dit project is daar verandering in gekomen. In mei 2020 werd de eerste woning aangesloten in oostelijk Flevoland op het nieuwe glasvezelnetwerk.
 
Inmiddels zijn we ruim 1.800 aansluitingen verder en is het project klaar. Gedeputeerde Jop Fackeldey blikt tevreden terug op de afsluiting van het project: “Provincie Flevoland vindt toegang tot snel internet belangrijk. Snel internet past bij het wonen, leren en werken in deze tijd. Ik ben blij dat wij als provincie de digitalisering van het buitengebied hebben kunnen faciliteren.”
 
De goede samenwerking tussen provincie Flevoland, gemeente Almere, gemeente Dronten, gemeente Lelystad, gemeente Zeewolde, inwoners / ondernemers uit het buitengebied, LTO Noord en GlasDraad heeft dit project tot een succes gemaakt. Hiermee is Flevoland momenteel de best ontsloten provincie van Nederland als het gaat om snelle, vaste internetaansluitingen naar huishoudens.

Onze Ambassadeurs