Voedselbank zoekt helpende handen

Geschreven door Redactie

Steeds meer mensen doen een beroep op de Voedselbank en  de winkels van Stichting VLA.

Door de energiecrisis komen gezinnen in financiële problemen. Daar komen ook nog de vluchtelingen uit Oekraïne bij . Voor voedsel, kleding, meubels en witgoed kunnen zij een beroep doen op de Voedselbank en Stichting VLA.

Daarvoor zijn heel veel producten en spullen nodig, maar ook heel veel vrijwilligers die moeten zorgen dat alles goed geregeld wordt. Door vertrek van een aantal vrijwilligers en vooral door steeds meer klanten zijn veel nieuwe vrijwilligers nodig. Waar vooral veel behoefte aan is zijn chauffeurs en bijrijders. Wekelijks moet voedsel gehaald worden bij diverse supermarkten in Almere en ook worden meubels soms thuis bezorgd bij de klanten. Daarvoor zijn enthousiaste chauffeurs voor de bakwagen nodig

In de supermarkt worden de schappen dagelijks gevuld en ook het magazijn moet gevuld worden. Ook daarvoor zijn heel veel handen nodig. Ook moet er opgeruimd en schoongemaakt worden. In de kledingwinkel kunnen de klanten kleren voor mannen, vrouwen en kinderen krijgen. De kleding komt meestal in vuilniszakken binnen. Dat betekent sorteren, eventueel wassen in ophangen in de winkel. Ook daarvoor hebben we enthousiaste vrijwilligers nodig. Vind je het leuk om met meubels en inrichten bezig te zijn, ook dan is er leuk vrijwilligerswerk bij VLA. Handige fietsenmakers zijn ook heel erg welkom.

Vrijwilliger zijn bij de Voedselbank betekent dat je werk doet dat er echt toe doet. Samen de handen uit de mouwen steken om mensen te helpen die het even wat moeilijker hebben geeft veel voldoening.

Geïnteresseerd: Bel van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur 036-7505085 of mail naar info@vla-almere.nl

Onze Ambassadeurs