Met deze 5 tips bespaar je water in en rondom je huis

Geschreven door Redactie


In Nederland zijn we gewend aan water in overvloed. En hoe meer water je tot je beschikking hebt, hoe meer je gebruikt. Toch kan het met hele droge zomers voorkomen dat er meer drinkwater wordt opgepompt dan is toegestaan en we hier toch echt zuiniger mee moeten zijn. Maar hoe kun je gemakkelijk besparen op water?

Met deze 5 tips bespaar je water in en rondom je huis1. Douche korter of zuinigerTijdens een douchebeurt verbruik je behoorlijk wat water, vooral met een groot gezin. Door een paar minuutjes korter te douchen, kun je al enorm veel water besparen. Denk daarnaast ook aan een waterbesparende douchekop. Hiermee wordt er bijvoorbeeld lucht toegevoegd aan de stralen of komt er minder water met hogere druk uit de douchekop. Zo douche je net zo lekker als anders, maar met 20 procent minder water!


2. Gebruik regenwaterIn de zomer een tuinslang aansluiten op het drinkwater, dat wordt maar vaak genoeg gedaan. Dat kan anders! Regen hebben we genoeg in Nederland en het is zonde om al dat regenwater het riool in te laten stromen. Sluit daarom een regenton aan op je regenpijp om het regenwater op te vangen en gebruik dat om je tuin te sproeien. Makkelijker kan bijna niet.
3. Draai de kraan eerder dichtDe kraan laten we vaak open staan (en dat rijmt). Tijdens het tandenpoetsen of het afwassen van groenten en fruit bijvoorbeeld. In het eerste geval is het laten stromen van water volledig overbodig. En in het tweede geval kun je prima een teiltje gebruiken die je één keer vult om in schoon te maken. Ben je klaar met het water? Gebruik het dan om je plantjes water te geven. Win-win!4. Spoel de vaat niet schoonSpoel jij de borden en het bestek ook altijd schoon voordat deze de vaatwasser in gaan? Dat is niet nodig. Het is juist minder goed voor je vaatwasser! In vaatwasmiddel zitten namelijk bepaalde enzymen die zich hechten aan etensresten. Er zijn dus etensresten nodig om de vaat beter schoon te krijgen.5. Spoor lekkages opEen lekkage is een behoorlijke grootverbruiker van water. Een zeer ongewenste! Onderneem daarom direct actie als er sprake is van een lekkage. De specialisten van Trition gebruiken de meeste geavanceerde meetapparatuur om lekkages eenvoudig op te sporen, zodat deze zo snel mogelijk verholpen kan worden. Neem contact op met Corné Monsieurs, ons aanspreekpunt voor lekdetectie.

Onze Ambassadeurs