Speelschema O21 bekend, bekertoernooi terug op agenda

Geschreven door Redactie
Speelschema O21 bekend, bekertoernooi terug op agenda Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Het speelschema van Almere City FC O21 is bekendgemaakt. Op 3 september wordt de eerste competitieronde afgewerkt in de Eredivisie voor de oudste jeugdelftallen, terwijl een week eerder het bekertoernooi in deze leeftijdscategorie zijn rentree maakt.

De tegenstander in de beker is nog niet bekend, maar op het reguliere competitieschema kunnen wel al een blik werpen. Op 3 september opent de regerend landskampioen in eigen huis tegen ADO Den Haag. Wie de oudste jeugd van de Ruitenheer Football Academy in Almere in actie wil zien kan het beste die dag gelijk z’n slag slaan, want na twee opeenvolgende uitwedstrijden, bij Go Ahead Eagles en FC Groningen, én een interlandbreak speelt City O21 pas op 1 oktober voor de tweede keer thuis.

Het wachten wordt dan overigens wel beloond, met twee topwedstrijden. Titelkanidaten van afgelopen seizoen Feyenoord en PEC Zwolle komen op achtereenvolgende zaterdagen naar de polder. De eerste seizoenshelft einidgt dan met wedstrijden tegen Willem II en FC Emmen, waarmee alle competitiegenoten benoemd zijn.

Tot de winterstop op 17 december begint speelt de ploeg van hoofdtrainer Anoush Dastgir nog eenmaal tegen alle tegenstanders, waarbij de uitwedstrijd tegen Feyenoord er natuurlijk uitspringt. Op 19 november keert Almere City FC O21 namelijk terug op Sportcomplex Varkenoord, daar waar het in mei sensationeel won van Feyenoord en de landstitel greep.

De thuiswedstrijden van de O21 zijn ook komend seizoen gratis te bezoeken en beginnen weer om 16:00 uur, met uitgang van de laatste speelronde, waarin alle wedstrijden om 15:00 uur aanvangen.

Het complete schema

Augustus

Eerste bekerronde – 27 augustus, tegenstander NNB

September

Speelronde 1 – 3 september, thuis vs. ADO Den Haag

Speelronde 2 – 10 september, uit vs. Go Ahead Eagles

Speelronde 3 – 17 september, uit vs. FC Groningen

Oktober

Speelronde 4 – 1 oktober, thuis vs. Feyenoord

Speelronde 5 – 8 oktober, thuis vs. PEC Zwolle

Speelronde 6 – 15 oktober, uit vs. Willem II

Speelronde 7 – 22 oktober, thuis vs. FC Emmen

Speelronde 8 – 29 oktober, thuis vs. Go Ahead Eagles

November

Speelronde 9 – 5 november, uit vs. ADO Den Haag

Speelronde 10 – 12 november, thuis vs. FC Groningen

Speelronde 11 – 19 november, uit vs. Feyenoord

Speelronde 12 – 26 november, uit vs. PEC Zwolle

December

Speelronde 13 – 3 december, uit vs. FC Emmen

Speelronde 14 – 17 december, thuis vs. Willem II


Onze Ambassadeurs