24 juli is het Tequila-dag

Geschreven door Redactie

Op 24 juli Tequila-dag met een beetje limoen en zout. Mix een Margarita, Paloma of een Mamasita om de dag te vieren! Mensen maken al eeuwenlang Tequila en het was ooit bekend als mezcal-wijn.

In feite is Tequila mezcal, maar mezcal is geen Tequila. Dat komt omdat Tequila wordt gedistilleerd uit een specifiek type agaveplant. Ook beschermt de wet de productie ervan. Neem een ​​slok en we reizen door de geschiedenis van Tequila.

Tequila-geschiedenis

Het begon allemaal rond de 16e eeuw. Cortez arriveerde met zijn Spaanse conquistadores op het Noord-Amerikaanse continent. Ze gaven niet veel om de gefermenteerde mezcal-wijn die hen werd geserveerd. De Spanjaarden introduceerden echter koperen ketels bij de bevolking. Voer het destillatieproces in.

Nu brengt ons verhaal ons naar Tequila, Jalisco, Mexico. Gelegen in een vallei ten westen van Guadalajara in Jalisco, Mexico, heeft de stad naam gemaakt door blauwe agave te distilleren. Hoewel een verscheidenheid aan vetplanten in Mexico mezcal produceert, levert slechts één de nectar om Tequila te distilleren. Blauwe Agave groeit in de hooglanden. Inderdaad, de unieke groeiomstandigheden dragen bij aan een groter formaat en zoeter smakende agave. Daarentegen smaakt en ruikt agave die in de laaglandregio's wordt gekweekt, meer kruiden.

Onze Ambassadeurs