Plant van de maand: String of Hearts

Geschreven door Redactie

De String of Hearts is een populair plant bij vele plantenliefhebbers! Het is dan ook een redelijk gemakkelijke plant om te houden. Het is een geweldige hangplant met blaadjes die er uitzien als kleine hartjes. Een hangplant vol liefde dus!

Plaatsing

De String of Hearts (Ceropegia woodii) is een succulentachtige plant die inheems is in Zuid-Afrika. Het delicate hartvormige blad en de slanke wijnstokken kunnen tot 30 cm lang worden in zijn natuurlijke omgeving en hebben deze plant vele bijnamen opgeleverd, waaronder Rosary Vine en Sweetheart Vine.

Plaats je String of Hearts op een plek waar hij veel helder indirecte zonlicht kan ontvangen. Kleine doses directe zon zijn goed, maar te veel directe zon kan de bladeren verschroeien. De plant is niet geschikt voor een omgeving met weinig licht. Een paar meter verwijderd van een raam op het zuiden of westen is ideaal, of direct in een raam op het noorden of oosten is ook voldoende.

Onderhoud

De String of Hearts-plant heeft een succulent-achtig karakter, dus ze geven de voorkeur aan periodes van droogte tussen de gietbeurten. Als de grond twee derde van de diepte in de pot droog is, is de plant klaar voor een gietbeurt. In de wintermaanden is het goed om de grond volledig te laten drogen, aangezien deze planten in een rustperiode gaan, ook binnenshuis. Ze zijn gevoelig voor wortelrot en te veel water geven kan schadelijk zijn, dus bij twijfel gewoon laten drogen.

Roteer jouw plant regelmatig om zo een gelijkmatige groei aan alle kanten te garanderen. Zorg er ook voor dat je zo nu en dan de stof van de bladeren haalt. Dit zorgt ervoor dat jouw plant efficiënt kan foto synthetiseren. Maak bij het afstoffen van de bladeren gelijk gebruik van de gelegenheid om de onderkant van de bladeren te inspecteren op ongedierte.

Onthoud dat elke plant een uniek levend wezen is en verschillende behoeftes kan hebben, vooral op hun individuele locaties. Besteed aandacht aan de conditie van je String of Hearts en haar waterbehoeften. Zo kan je lang genieten van je mooie plant.

PRO TIP:

The String of Hearts houdt van trailen! (hangen) Pot de plant in een hangend vat of pot en plaats het bij het raam voor de meest indrukwekkende look.

Onze Ambassadeurs