LET’S DO THIS ! BSC ALMERE SUMMER VACATION JEUGD CLINIC ‘22

Geschreven door Redactie
Foto's door BSC Almere

De inmiddels 3e editie van deze geweldige trainingssessie tijdens de zomervakantie, speciaal georganiseerd voor de jeugd van de Almeerse honk- en softbalvereniging.

De tientallen spelers, van de jongste beeballertjes tot en met de oudste aspiranten, werkten weer enthousiast aan de belangrijke fundamentals en de leuke spelvormen onder leiding van gedreven clinic-leider Dennis Jansen en zijn ervaren coaching staf. Een uitstekende basis tevens van de voorbereiding naar de tweede competitiehelft.

Om 10 uur was de start met een flinke ´dynamische warming-up´ en daarna volgden diverse onderdelen die tevens een rode draad vormen in de specialisatie trainingen die deel uitmaken van de ambitieuze jeugdopleiding bij de Almeerse club. Zoals bv. technieken en ook ’foefjes’ bij het stoten, slaan, fielden, gooien, vangen van de bal.

In honkbaltermen, oefeningen als; “toss it up, do or die, flip the script, hot potato time challenge, pepper game, dive killer drills, rundowns, sliding circus”. Echt fantastisch. Dat gericht en afgestemd op belangrijke punten als coördinatie, handelingssnelheid, reactievermogen, handel en voetenwerk, springkracht, lichaamsbalans, et cetera...

Best wel op serieuze, maar bovenal lekker ontspannen wijze, want honkbal is Fun! Prachtige afsluiting van het programma was daarbij de grote waterslidingbaan waar de kids zich volledig konden uitleven met vooral de enorm spectaculaire ‘Head First’. Het was geweldig, zeker óók voor de talrijk aanwezige belangstellende ouders. Top

Toetje, een verkoelend waterijsje. YEAH!


FacebookOnze Ambassadeurs