Dit zijn gezonde alternatieven van snoep

Geschreven door Redactie

Wist je dat we in Nederland met z’n alle ongeveer 30 miljoen kilo drop eten? De negatieven gevolgen van veel snoepen zijn wel bekend. Het is bijvoorbeeld niet goed voor je tanden, en bevat veel ongezonde ingrediënten wat negatieven gevolgen op je gezondheid kan hebben.

Gelukkig zijn er ook gezonde manieren om toch je lekkere trek weg te krijgen! Hier hebben we een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

Gedroogd fruit

Zoals krenten, rozijnen, dadels, vijgen, abrikozen, cranberry’s, moerbeien, pruimen etc. Zitten boordevol micronutriënten, vezels en antioxidanten en is ontzetten voedzaam. Per gewicht bevat gedroogd fruit tot wel 3,5 keer zoveel vezels, vitamines en mineralen als vers fruit. Nadeel wel is dat de vitamine C-gehalte aanzienlijk lager worden bij het drogen van het fruit. Wel bevat het veel polyfenolen, antioxidanten met gunstige gezondheidseffecten.

Zoute popcorn

Popcorn is best gezond zolang het geen zoete, suikerrijke popcorn is. Zolang je niet te veel zoute popcorn eet, (want er zit natuurlijk wel zout in), is het best gezond.

Noten

Staan natuurlijk al bekend als een gezond tussendoortje en word soms zelf gezien als goed alternatief voor vlees. Ze zijn rijk aan eiwitten (vooral pinda’s, amandelen, pistachenoten en cashewnoten. Bovendien zijn noten goed voor hart- en bloedvaten doordat het arginine bevat. Dit is een aminozuur, en maakt deel uit van een proces dat de bloedvaten wijder maakt.

Volkorenrijstwafels

Zit weinig calorieën en suiker in en is daarom een goede keus als tussendoortje. Het is een bron van vezel en dankzij het lichte gewicht veel kalium en magnesium bevat.