Het is deze week weer verspillingsvrijeweek!

Geschreven door Redactie

Wist je dat we in Nederland met z'n alle een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten kost een hoop energie om gemaakt te worden. Energie die de aarde opwarmt. 

Doe daarom mee met de verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september. Iedereen kan meedoen door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daar voor een beter klimaat! Wist je dat als alle Nederlandser thuis een week lang geen voedsel verspillen we ruim 23 miljoen maaltijden besparen en dat scheelt ruim 40 miljoen kg CO2-uitstoot.

Ook jij kunt meedoen!

Vergeet je restjes niet; Bewaar je restjes in een vaste plek in je koelkast. Kijk, ruik en proef. Alle producten die een Tenminste Houdbaar Tot-datum kan je nog gebruiken als je kijkt, ruikt, en proeft of het na de datum nog lekker is.

Opeten of invriezen voor of op de Te Gebruiken Tot-datum zijn producten die zeer bederfelijk zijn. Die producten zijn op de laatste dag waarop het nog veilig is om het product te eten.

Restjes over van je maaltijd? In de koelkast kun je de meeste restjes 2 dagen bewaren. In de vriezer is het zelfs nog langer houdbaar, tot 3 maanden!

Ook kun je voorkomen restjes eten te krijgen. Kook precies genoeg. Gebruik voor het afwegen van ingrediënten een weegschaal of maatbeker. Voor pasta, rijst en couscous kun je een eetmaatje gebruiken. Check je voorraad voordat je naar de winkel gaat. Zo voorkom je dat je producten dubbel in huis haalt.

Onze Ambassadeurs