VPRO’s boekenprogramma Brommer op zee in De Nieuwe Bibliotheek

Geschreven door Redactie

Meet up met schrijver Marion Bloem op 26 september


De boekenclub van het VPRO programma Brommer op zee leest in september Marion Bloems boek ‘Een meisje van honderd’. Op maandag 26 september om 19.30 uur is er een meet up met Marion Bloem in De Nieuwe Bibliotheek in Almere, waar alle lezers welkom zijn. Lezers kunnen de schrijver ontmoeten en uitgebreid vragen stellen. De meet up is zowel in de bibliotheek als online gratis bij te wonen. Iedereen kan en mag meelezen!

Een meisje van honderd

Het boek ‘Een meisje van honderd’ vertelt honderd jaar Indonesische geschiedenis via het leven van Moemie. Moemie is een bijzondere vrouw die door haar helderziende krachten van alles weet over de mensen om haar heen maar niets over haar eigen afkomst. Het boek is de hele maand samen met speciale notities van Bloem te lezen in de Brommer op zee-app.

Boekenclub app

De boekenclub van Brommer op zee leest elke maand een boek onder begeleiding van de schrijver zelf. In de speciaal ontwikkelde app is het eBook te lezen samen met notities van de schrijver over het schrijfproces, anekdotes over personages en met vragen voor lezers. De app is gratis te downloaden voor iedereen met smartphone of tablet.

Reportage

Het boek is sinds 1 september beschikbaar in de app met Bloems notities. Brommer op zee ging al eerder op atelierbezoek bij de schrijver, waar ze de tekening liet zien die voor de speciale jubileumeditie als omslag is gebruikt. De reportage is hier te zien.

Meer informatie is te vinden via vpro.nl/boekenclub of denieuwebibliotheek.nl/activiteiten.Onze Ambassadeurs