Contactloos boeken lenen bij de 'BiebDrive'

Geschreven door Redactie

Ruim vijfhonderd leden van De Nieuwe Bibliotheek in Almere hebben inmiddels online de weg gevonden naar de 'BiebDrive'. De werkwijze is simpel. De leden selecteren online de boeken die ze willen lezen en kunnen die vervolgens bij de zij-ingang van De Nieuwe Bibliotheek ophalen.  

"De boeken worden door het personeel ingepakt in een een papieren tasje met de naam van de klant erop", legt Miriam Mikkers van De Nieuwe Bibliotheek uit. "De klanten moeten hier door de glazen deur hun pasje laten zien, wij zoeken het tasje op en geven dat op gepaste afstand aan de klant." 

'Fantastisch!' 

De reacties van de leden zijn zeer positief. "Ik vind het fantastisch", vertelt een klant. "Ik zat helemaal zonder iets te lezen. Ik ben bezig met een computercursus en daar had ik een boek voor nodig en dat heb ik nu geleend." Ook een andere klant reageert enthousiast: "Ik ben heel blij. Ik heb me meteen aangemeld. Als fervent lezer ben ik ermee gered, want ik lees veel boeken per week en nu al helemaal." 

Boeken in quarantaine 

De boeken die via een brievenbus worden teruggebracht gaan eerst 24 uur in quarantaine, voordat ze opnieuw worden uitgeleend. 

Onze Ambassadeurs