Thuisbureau setup voor productiviteit

Geschreven door Redactie

Hoe maak je een goede thuisbureau setup voor productiviteit?

Zorg voor goed licht.

Of het nu op het begin van de dag, midden op de dag of laat is, het is belangrijk om de juiste verlichting te hebben. De juiste bron van zowel natuurlijk licht als kunstlicht is cruciaal voor het creëren van het beste bureau voor productiviteit. Als je kunt, probeer dan je bureau in de lichtste kamer van je huis te plaatsen. Natuurlijk licht is een uitstekende manier om de productiviteit en focus te verhogen, aangezien zonlicht de stemming een enorme boost geeft. Een goede oplossing voor kunstverlichting is een bureaulamp die je opties biedt. Zo heb je bijvoorbeeld een ledlamp die je boven op je monitor kan bevestigen. Deze lamp zorgt voor fijne verlichting op je bureau en sommigen hebben ook verschillende opties zoals kleurtemperaturen. Wil je toch wat meer flexibiliteit met je lamp, overweeg dan een klassieke bureaulamp die je kan plaatsen waar je wilt.

Sta op en beweeg.

Elke dag van de week uren achter elkaar in dezelfde houding zitten, is genoeg om iedereen een beetje gek te maken. Vermijd het gevoel van stagnatie door veel korte, snelle pauzes te nemen. Dit zorgt voor een nieuw perspectief op elke activiteit of taak waar je mee bezig bent. Een geweldige manier om de doorbloeding en fysieke activiteit tijdens het thuiswerken te verbeteren, is investeren in een verstelbaar sta-bureau. Of nog beter, neem de tijd en stel binnen de dag een alarm in om een snelle cardio of stretchsessie te plannen.


De perfecte bureaustoel.

Waar je ook werkt, je brengt veel tijd door in je bureaustoel. Met een slechte bureaustoel zijn rugpijn en nekkrampen een reëel probleem. Om de beste productieve bureauopstelling voor jezelf te maken, is het erg belangrijk om een bureaustoel te vinden die comfortabel is. Een stoel die ongemak veroorzaakt aan jouw rug kan leiden tot ernstige schade aan jouw houding en op de lange termijn niet alleen jouw productiviteit, maar ook jouw gezondheid en welzijn aantasten. Onderschat een goede ergonomische bureaustoel niet. Zodra je er op gaat zitten voel je meteen een wereld van verschil.

Groen is goed.

Er zijn een aantal redenen om een gezonde dosis plantaardig leven op te nemen, inclusief je gezondheid. Je brengt een groot deel van de werkdag binnen door en een slechte luchtkwaliteit in jouw thuiskantoor kan schadelijk zijn voor je gezondheid en productiviteit. Het introduceren van planten in de ruimte verbetert de luchtkwaliteit door het filteren en verminderen van gifstoffen die in de lucht worden aangetroffen, en verspreidt schone zuurstof zodat je kunt ademen. Planten helpen ons humeur een boost te geven door onze bloeddruk te verlagen, geven de geest energie en kunnen zelfs diepere, meer verjongende slaappatronen bevorderen.


Organiseer je omgeving.

Dit spreekt voor zich! Hoe kun je productief zijn als je continu in de rommel zit. Een ongeorganiseerd bureau schaadt je productiviteit. Overtollige en onnodige rommel kan een bijdrage leveren aan jouw stressniveau. In het grote geheel kan de chaos van een rommelig bureau mentale overbelasting veroorzaken en jouw gewoonten van uitstel verergeren. Als het gaat om dingen schoon en georganiseerd te houden, is jouw pc of laptop net zo belangrijk als jouw bureau. Neem de tijd om een systeem van mappen en submappen te ontwikkelen en geef al jouw individuele bestanden de juiste naam, zodat je ze in de toekomst gemakkelijk kunt doorzoeken. 

Onze Ambassadeurs