Eten tegen eenzaamheid in Almere

Geschreven door Redactie

Met een diner en gospelmuziek in woensdagavond in De Kazerne van het Leger des Heils in Almere de Week tegen Eenzaamheid van start gegaan. Ongeveer 50 buurtbewoners schoven aan en zangeres Shirma Rouse trad op.

“Muziek kan je helpen om je gevoelens te uiten.” zegt Margot Merts van het Leger des Heils. Het leger wil met dit intieme concert mensen helpen om zich te uiten en ze de mogelijkheid bieden om over eenzaamheid te praten. Shirma doet dat met gospelmuziek. Een oudere bezoekster is met haar buurvrouw meegekomen. “Ze heeft een prachtige stem,” zegt ze. “Maar ja, ik ben meer van de psalmen en gezangen.” Een ander vindt de gospelmuziek en de zang prachtig. “Ik luister er ook bijna de hele dag naar.”

Eenzaam door Almere

De gospel muziek van Shirma doet haar zichtbaar goed, Ze is best eenzaam. “Dat ligt aan Almere”, zegt ze. “Ik kom uit Amsterdam, uit de Pijp en ik kan niet zo goed m’n draai vinden hier. Daar was het gezelliger!”

Met deze speciale avond probeert het Leger des Heils het juis gezelliger te maken. Bezoekers krijgen een warme maaltijd en een toetje. Want door samen te koken en te eten raak je ook met elkaar aan de praat, de gedachte achter dit initiatief.

Onze Ambassadeurs