Windesheim op plek twee in Keuzegids HBO 2023

Geschreven door Redactie

Hogeschool Windesheim bestendigt zijn tweede plek in de ranglijst van ‘Beste grote hogescholen’ in de Keuzegids HBO 2023.

Hogeschool Windesheim neemt op de ranking van ‘Beste grote hogescholen’ in de vandaag gepubliceerde Keuzegids HBO 2023, een tweede plaats in achter Avans Hogeschool. Avans heeft net als vorig jaar drie punten meer dan Windesheim. Maar liefst achttien bacheloropleidingen en twee Associate degree-opleidingen van Windesheim krijgen het predicaat ‘Topopleiding’. Deze topopleidingen hebben een score van 75 punten of hoger en krijgen daarmee een duidelijk hogere beoordeling dan het landelijke hbo-gemiddelde, dat op 60 punten ligt. Ook in de ranglijst van Associate degrees (Ad’s) neemt onze hogeschool een tweede positie in achter Hogeschool Saxion.

Betrokkenheid

Bestuursvoorzitter Inge Grimm: ‘Ik ben trots op deze ereplaats in de rangschikking van grote hogescholen in de Keuzegids. Deze positie betekent een bevestiging van de kwaliteit van het onderwijs dat we in de regio’s Almere en Zwolle aanbieden en die we ook steeds verder willen verbeteren. Bovenal is zo’n plek een waardering voor al onze docenten en medewerkers én niet te vergeten de professionals in het werkveld waar we mee samenwerken. Het samenspel tussen al die betrokken mensen maakt het mogelijk om concreet inhoud te geven aan ons uitgangspunt ‘Dichter bij jou’. Het kennisnemen van deze tweede plek is voor nu een moment om intens te vieren en daarna is het wat mij betreft weer een kwestie van volle kracht vooruit. Met aandacht voor mooie uitdagingen op het gebied van onderwijsontwikkeling, leven lang ontwikkelen en het intensiveren van onze relatie met de regio en de arbeidsmarkt.’

Topopleidingen

De resultaten in de Keuzegids HBO 2023 laten zien dat Windesheim uitstekend scoort op het gebied van economie en bedrijf en het goed doet in de vakgebieden aarde en milieu, exact en informatica en techniek en ontwerp.

De achttien bacheloropleidingen en twee Ad-opleidingen met het predicaat ‘topopleiding’ zijn in Zwolle: de Ad Industriële Automatisering en Robotica en de Ad Sociaal werk in de Zorg. Bacheloropleidingen: Civiele Techniek, Elektrotechniek, Finance & Control, Global Project & Change Management, Human Resource Management, Logistics Engineering, Logistics Management, Lerarenopleiding eerste graad Lichamelijke Opvoeding, Lerarenopleiding tweede graad Biologie, Lerarenopleiding tweede graad Gezondheidszorg en Welzijn, Lerarenopleiding tweede graad Technisch Beroepsonderwijs, Lerarenopleiding tweede graad Natuurkunde, Lerarenopleiding tweede graad Scheikunde, Lerarenopleiding tweede graad Wiskunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie en Ruimtelijke Ontwikkeling. In Almere: de Opleiding voor Logopedie en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Onze Ambassadeurs