Samen aan de slag met de toekomst van jouw club!

Geschreven door Redactie

De ene vereniging wil verduurzamen, de ander stelt sponsorwerving centraal. Wat de ambities ook zijn: verenigingen zijn onmisbaar en daarom ondersteunt de Rabobank hen met Rabo ClubSupport door kennis, netwerk en geld beschikbaar te stellen.

In oktober vond de uitreiking van de Rabo ClubSupport stemcampagne plaats op zes geweldige locaties in de Metropoolregio Amsterdam. Daarmee is de stemcampagne afgerond, maar met Rabo ClubSupport biedt Rabobank het hele jaar door ondersteuning op maat.

In oktober ontvingen bijna 700 clubs in de Metropoolregio Amsterdam een cheque en kunnen daarmee hun bestedingsdoelen realiseren. In de metropoolregio hebben 12.434 leden gestemd en is er meer dan 600.000 euro coöperatief dividend verdeeld over de clubs. Rabobank draagt op deze manier bij aan bijvoorbeeld verduurzaming, talentontwikkeling of het aantrekken van nieuwe leden. Naast de stemcampagne biedt de bank met Rabo ClubSupport -Verenigingsondersteuning het hele jaar door ondersteuning op maat.

Clubs toekomstbestendig maken met Rabo ClubSupport

‘Sportclubs en cultuurverenigingen vormen een belangrijk sociaal netwerk in onze regio. Rabobank vindt het belangrijk dat clubs deze rol nu en in de toekomst blijven vervullen’, zegt Ron Leegwater (Adviseur Marketing, Communicatie en Coöperatie). ‘Daarom helpen wij, samen met onze partners NOC*NSF, de aangesloten sportbonden en LKCA, clubs graag om sterker en toekomstbestendig te worden’.
Met het programma krijgen clubs en verenigingen kennis en expertise die ze nodig hebben bij het realiseren van hun ambities. Dit kan bestaan uit de begeleiding van een expert, of leerzame masterclasses en workshops. Daarnaast kunnen clubs campagnes inzetten, waarmee ze zichzelf meer bekendheid geven.

In september vond de kick-off van een nieuw traject verenigingsondersteuning plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bijna 20 clubs starten dit najaar met 1-op-1 begeleiding en gaan samen met een expert aan de slag met bijvoorbeeld het verduurzamen van het complex, de toekomstvisie van de vereniging of vrijwilligersmanagement.

Inspiratieavond Kunst en Cultuur

Op dinsdag 29 november organiseert de bank, speciaal voor clubs en verenigingen uit de kunst- en cultuursector, een inspiratieavond in het Cobra Museum in Amstelveen. Want Rabo ClubSupport is er niet alleen voor sportclubs. Hoe kunnen we meer jongeren inspireren? Hoe kunnen we meer vrijwilligers en sponsoren aantrekken? Hoe vinden wij een geschikte oefenruimte? Tijdens de inspiratieavond delen experts en clubs, die al eerder zijn gestart met het traject, hun ervaringen en kunnen clubs met elkaar in gesprek. Clubs en verenigingen die geïnteresseerd zijn in deze inspiratieavond voor kunst- en cultuur en een hulpvraag hebben zijn van harte uitgenodigd voor deze avond.

Wil je meer informatie over de inspiratieavond of Rabo ClubSupport, kijk dan op www.rabobank.nl/amsterdam.  


Onze Ambassadeurs