Custom made velgen voor jouw auto

Geschreven door Redactie

Dit is wat je moet weten voordat je investeert in op maat gemaakte autovelgen.

Als je je auto wilt opfrissen of een nieuwe look wilt geven, lees dan gauw verder. Veel autoliefhebbers passen hun auto’s aan verschillende esthetiek en stijlen aan om ze VOLLEDIG van henzelf te maken. Een van de meest populaire soorten aanpassingen zijn aangepaste velgen, met veel verschillende kleuren en stijlen om uit te kiezen.

Voor het geld dat je in deze aangepaste opties steekt (wat veel is), wil je er zeker van zijn dat wat je terugkrijgt niet alleen stijlvol is, maar ook veilig en geen invloed heeft op de prestaties van je voertuig.

Dus hoe zit het met goede aangepaste velgen, en waar haal je ze?

Er zijn veel manieren om je velgen aan te passen, het gaat erom dat je wilt dat je wielen voor JOU worden gemaakt. Je opties zijn dus:

  1. Je kunt kant-en-klare ontwerpen kopen;
  2. Je kunt het zelf ontwerpen en op maat laten maken;
  3. Je kunt een kant-en-klare velg personaliseren, wat een gulden middenweg is tussen alle drie de opties;
  4. Het enige dat je tegenhoudt als het gaat om maatwerk, is je eigen fantasie en natuurlijk de boutgaten. Je wilt plezier hebben door je wielen er ziek uit te laten zien, maar je zult niet ver komen als je geen rekening houdt met de positie van je boutgaten.

Hier zijn enkele eenvoudige stappen voor het aanpassen van jouw auto velgen

  1. Teken met een passer een cirkel op een stuk papier;
  2. Markeer de positie van de boutgaten: teken cirkels die aangeven waar de boutgaten moeten komen;
  3. Doe wat onderzoek naar hoe je wilt dat je auto velgen eruitzien. Dit is waar het leuke deel gebeurt. Je vindt massa’s inspiratie voor ontwerpen online. Maar onthoud altijd dat je je boutgaten in gedachten houdt;
  4. Teken je ontwerp: zorg ervoor dat je je ontwerp netjes tekent met een potlood en een liniaal;
  5. Vraag jezelf af of je kleur wilt toevoegen aan je velg.

Hoewel sommige nieuwe aangepaste velgen het uiterlijk van je auto kunnen opfleuren en de prestaties van het voertuig zelfs kunnen verbeteren, is dit meestal niet het geval. Je wilt investeren in een velg waar je van houdt en mooi vindt, maar als je je auto in de toekomst misschien gaat verkopen, moet je ervoor zorgen dat je velgen krijgt die andere mensen ook mooi zullen vinden. Houd er ook rekening mee dat je voldoet aan de wet- en regelgeving die kan voorkomen dat je wiel op de snelweg wegvliegt. Niet cool! Wielen hebben ook een maximale belasting, en deze limiet mag absoluut NIET worden overschreden. De laadlimiet staat op de velgen van de auto en je hebt de juiste laadlimiet voor je auto nodig. Er moet ook rekening worden gehouden met de achterafstand van de wielen.

We raden je aan om weg te blijven van extreem type velgen, want die kunnen de prestaties en veiligheid van het voertuig beïnvloeden. Wanneer je je auto wilt verkopen in de toekomst kan je daar ook moeite mee hebben omdat aangepaste velgen de waarde van je voertuig kunnen beïnvloeden, de waarde van je voertuig kan afnemen.

Dus voordat je gepersonaliseerde velgen neemt, denk dan aan deze tips! Voorkomen is beter dan genezen.


Onze Ambassadeurs