Nieuwe prijs voor duurzame Flevolanders: Expeditie Award

Geschreven door Redactie

Op donderdag 24 november wordt voor het eerst de Expeditie Award uitgereikt aan een Flevolander die zich met hart en ziel inzet voor een duurzaam Flevoland.

Tijdens een awardshow met inspirerende sprekers, Flevolandse muzikale talenten, duurzame hapjes en uiteraard veel positieve energie zal bekend worden gemaakt wie zich de allereerste winnaar van de Expeditie Award mag noemen. De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van €2.500. Daarnaast mag het publiek op de avond zelf ook nog een publiekswinnaar kiezen. Daar is een prijs ter waarde van €1.000 aan verbonden.

Energie met een glimlach

Gedeputeerde Jop Fackeldey is de juryvoorzitter van de Expeditie Award: “Er is een mooie lijst met genomineerden binnengekomen, die we zullen beoordelen op hun duurzame inzet, de impact die ze creëren, maar ook of we als jury een glimlach op ons gezicht krijgen van de energie en het enthousiasme die ze uitstralen. De prijs is echt bedoeld voor een persoon, omdat het belangrijk is dat we ook de gezichten zien van de mensen die zich inzetten om onze toekomst beter en schoner te maken.”

Genomineerden

De genomineerden zijn:

 • André Vrielink van Flevobike
 • Arie Burggraaf van de Groente en Fruitbrigade
 • Eline Antonides van Bij Ons Op de Boerderij
 • Femke Mostert van La Femme Qui Rit
 • Jim van der Wardt van The Crazy Smile
 • Joyce Kuipers van Klein Knorrestein
 • Karina Neef van Hogeschool Windesheim
 • Mettin Bildirici van de Zorgbakkerij
 • Oscar Peterson van Milieuservice Nederland
 • Rob Renne van 11Beaufort
 • Sacha de Ruiter van de Groene Buur
 • Stefan Schoegje van Save Plastics
 • Mara Lin en Anne Luz van The Waste to Success

Erbij zijn?

Dat kan! De feestelijke uitreiking van de Expeditie Award is in het museum Batavialand in Lelystad op 24 november vanaf 19.30 uur. Jij kunt daar bij zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is je even aanmelden via deze link van Eventbrite. Hopelijk zien we je op 24 november bij de uitreiking van de Expeditie Award 2022!

Expeditie Flevoland

Expeditie Flevoland wil samen met jou Flevoland bewust(er) maken van de energietransitie. We zijn gestart met een klein kernteam van impactmakers. Mensen die op een slimme manier de communicatie, kennis en samenwerkingsverbanden rondom duurzame initiatieven versterken. Zo helpen we de energietransitie te versnellen richting een duurzame manier van samenleven. De Expeditie Flevoland is een initiatief van de Provincie Flevoland.

Onze Ambassadeurs