FlevoEnsemble en de ...

Geschreven door Redactie

Flevoland is een nieuw professioneel muziekgezelschap rijker: het FlevoEnsemble.
Initiator en artistiek leider Egon Kracht bracht professionele musici met diverse achtergronden bijeen.

Gemene deler: allen zijn woonachtig in Flevoland. Tot voor kort moesten deze musici de brug over om aan het werk te kunnen, nu bundelen zij hun krachten voor meer muziek in de polder.

Sinds 2020 treedt het ensemble op als huisorkest van festival Growing Music in Almere-Oosterwold. Afgelopen september bracht het gezelschap het theatrale concert ViA BRECHT, rondom leven en werk van Bertolt Brecht. Ook tijdens komende edities is het ensemble van de partij in diverse nieuwe producties. Maar het FlevoEnsemble slaat nu ook zijn vleugels uit naar de rest van Nederland. Het gezelschap laat de komende jaren van zich horen met diverse concert-reeksen, muziektheatervoorstellingen, samenwerkingen met theater- en dansgezelschappen en een nieuw doorlopend, experimenteel project onder de noemer 'de Doorwerking'.

Het FlevoEnsemble speelt voor iedereen die zich graag muzikaal laat verrassen. De basisbezetting bestaat op dit moment uit 14 musici, waaronder een strijkers-, blazers- en een ritmesectie. Soloblazers uit de grote Nederlandse symfonieorkesten spelen naast een rock-gitarist en een improviserend saxofonist. Alle stukken worden dan ook op maat gemaakt en speciaal afgestemd op de deelnemende spelers. Van John Dowland tot Frank Zappa en veel nieuw werk van uiteenlopende componisten.

Aftrappen en uitluiden

Op 30 december vindt in de Goede Rede in Almere de feestelijke aftrap plaats: de 'KLAP op de VUURPIJL'. De titel is een eerbetoon aan en verwijzing naar Willem Breuker, groot inspirator van het ensemble, die lang onder die noemer muzikale feesten programmeerde tussen Kerst en Nieuwjaar. Verwacht een vreugdevol en spetterend concert vol oude klassiekers en onverwachte wendingen. Speciaal voor deze avond nodigt het FlevoEnsemble nog een aantal bijzondere gasten uit én trakteert het op bubbels en lekkere hapjes.

Kijk voor meer informatie op www.FlevoEnsemble.nl

Onze Ambassadeurs