Verlicht zuinig! Kies een dimmer of een bewegingssensor

Geschreven door Redactie

Iedere deelnemer aan de challenge ontvangt als bedankje een gratis led-feestslingertje OP=OP.

Door gebruik te maken van een dimmer, hoeft verlichting niet altijd het maximale aantal vermogen te verbruiken. Vaak is een maximaal vermogen niet nodig en door het dimmen van verlichting, daalt het stroomverbruik en stijgt de levensduur van de lampen. Ook een bewegingssensor zorgt voor licht op momenten dat het nodig is. Doe mee met de challenge en kies voor een dimmer of sensor! Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl

Flevolanders namen vorige week enthousiast deel aan de challenge “Feestje? Kies voor LED-feestverlichting”. In één week bespaarden zij daarmee 12,9 kilogram CO2 en 24 kWh en op jaarbasis 1242 kWh. Dat is 617 kg CO2. Stel je voor dat alle Flevolanders één stuks feestverlichting zouden vervangen voor een LED-variant, dan besparen we 22,8 miljoen kWh en ruim 12,3 miljoen kg CO2.

Challlenge: ik doe mee, jij ook?

Elke maand proberen we samen de Flevolandse voetafdruk te verkleinen. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag ook jij een steentje bij aan minder CO2 uitstoot en een lager energie- en grondstoffenverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge. Deze maand staat in het teken van het verlagen van ons lichtverbruik: #ikdoemeejijook? Meld je hier aan: www.ikdoemeejijook.nl

Onze Ambassadeurs