Wees een held voor de natuur

Geschreven door Redactie

Als ‘s werelds grootste natuurbeschermingsorganisatie werkt WWF in bijna 100 landen.

Op elk niveau werken ze samen met mensen over de hele wereld om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en te leveren die gemeenschappen, dieren in het wild en de plaatsen waar we leven te beschermen. Dit doen ze voor Limburgse rivieren tot Amazone regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse Wildlife.

WWF zet zich in om lokale gemeenschappen te helpen de natuurlijke hulpbronnen waarvan ze afhankelijk zijn te behouden; markten en beleid transformeren in de richting van duurzaamheid; en soorten en hun leefgebieden beschermen en herstellen. WWF-NL is onderdeel van het internationale WWF. WWF begon als beschermer van dieren zoals de panda. Inmiddels staan ze voor meer dan de panda. Zo hebben ze grotere uitdagingen zoals extreme hitte, droogte en overstromingen. Daarom is WWF op een missie: ze gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk. Zo blijft de aarde leefbaar voor iedereen. En dat kan als we er samen voor kiezen. Steeds meer mensen helpen mee en kiezen voor meer natuur, met wat ze eten, kopen, stemmen en steunen.

Het werk van WWF is gericht op zes ambitieuze doelen:

Klimaat: Creëer een klimaatbestendige en koolstofvrije wereld, aangedreven door hernieuwbare energie.

Voedsel: Dubbele netto voedselbeschikbaarheid; bevriest zijn voetafdruk.

Bossen: Behoud ‘s werelds belangrijkste bossen.

Zoetwater: Veilig water voor mens en natuur.

Oceanen: Bescherm gezonde oceanen en het levensonderhoud van de zee.

Dieren in het wild: Bescherm de wilde dieren en wilde plekken om het leven op aar- de in stand te houden.

Ook jij kunt helpen bouwen aan een toekomst waarin mensen in harmonie met de natuur samenleven. Word donateur, lees voor meer informatie op www.wwf.nl en kom in actie!

Onze Ambassadeurs