Someone neemt je op haar nieuwe album 'Owls' mee op een diepgaande, caleidoscopische en elektronische rit

Geschreven door Redactie

Foto door Bibian Bingen

Na het releasen van haar goed ontvangen debuut ‘Shapeshifter’ (2021), bracht Someone haar tweede album ‘Owls’ uit op vrijdag 3 februari. De muziek neemt ons mee op een diepgaande, caleidoscopische en elektronische rit. De single bij het album is de track 'I Guess I’m Changing’.

Someone is het project van de Nederlands-Britse componist, producer en visueel artiest Tessa Rose Jackson. Met haar kunst en muziek vertelt ze door sciencefiction geïnspireerde verhalen verpakt in dromerige, emotioneel rijke, psych-pop soundscapes. Het idee voor het album ontstond tijdens een roadtrip die ze in 2018 maakte van New Orleans naar Memphis, naar Nashville en terug.

“Die wijd open wegen, de verhalen die zijn ingebed in de kleine dorpen van Amerika en het gevoel van mysterie wakkerde iets aan in mij. Het begon met een scenario dat ik tijdens de pandemie schreef met het wilde idee om een eigen indie-musical te maken, maar uiteindelijk heb ik het verhaal en de sfeer in dit album verwerkt.” Aldus Tessa.

De interludes die op ‘Owls’ staan zijn opgenomen tijdens deze roadtrip. Ze staan op de plaat om de nummers aan elkaar te weven en een gevoel te geven van hoe de film zou hebben geklonken. Ze worden gesterkt door een serie van filmische visuals gemaakt door Tessa zelf in samenwerking met de opkomende Hollywood regisseur David Spearing, waarmee ze al langer samenwerkt.

Met stuwende drums en een stijgend refrein gezongen in een heerlijke verlangende stem, is de single ‘I Guess I’m Changing’ een ode aan de kracht van verandering. Tessa omschrijft het nummer als “een lied voor degene die graag rijden met de ramen naar beneden om tegen de wind in te schreeuwen”. De open weg, die de verteller van het nummer voor zich heeft, is een metafoor om fouten uit het verleden duidelijker te zien nu de toekomst uitgerekt en open voor haar ligt. Het is een verhaal van altijd vooruit kijken, ondanks wat het heden en verleden te bieden hebben, met een glorieus kinderlijk gevoel van hoop en vreugde.

In het verleden heeft Someone naast haar debuutalbum ‘Shapeshifter' (2021), ook de langspeelplaat ‘Orbit II’ (2020) uitgebracht, waar de EP’s ‘Chain Reaction' (2018) en 'Orbit' (2019) zijn samengevoegd met vier nieuwe songs. Daarnaast heeft ze de EP ‘Airspace’ (2019) uitgebracht waar ze haar versie van een aantal Air Covers akoestisch op heeft opgenomen.

'Owls' wordt ook op vinyl uitgebracht, deze zijn via haar website te bestellen. Eerder bracht ze de singles 'Could You Go For Me', 'In Your Arms', 'Song For Slowdancing' en 'Suddenly' uit. 

OWLS TRACKLIST:

Suddenly

All Time Low

In Your Arms

(Interlude – The Bar)

I’m Only Broken-hearted

Song for Slow Dancing

(Interlude – The Radio)

I Guess I’m Changing

Nothing Else Changes

(Interlude - The Ghost)

Audrey

Could You Go For Me

The Only Thing

(Interlude – The Beach)

Over The Moon

Onze Ambassadeurs