Zelfscan kassa's verdwijnen uit supermarkten

Geschreven door Redactie

Er is zojuist aangekondigd dat ze alle zelfscan kassa's gaan verwijderen uit de winkels.

Deze kassa's, die klanten de mogelijkheid bieden om hun eigen boodschappen te scannen en af te rekenen zonder de hulp van een kassamedewerker, worden binnenkort allemaal vervangen door traditionele kassa's met kassamedewerkers.

Volgens de supermarktketens zijn ze tot dit besluit gekomen omdat uit onderzoek is gebleken dat veel klanten de voorkeur geven aan persoonlijke interactie bij het afrekenen van hun boodschappen. Daarnaast zijn er ook zorgen geuit over diefstal en fraude bij de zelfscan kassa's.

De vervanging van de zelfscan kassa's zal de komende weken geleidelijk worden doorgevoerd in alle supermarkten van de ketens. In de tussentijd worden kassamedewerkers extra getraind om ervoor te zorgen dat het afrekenen van boodschappen snel en efficiënt verloopt.

Deze beslissing zal voor sommige klanten misschien even wennen zijn, maar de supermarktketens zijn ervan overtuigd dat het de beste keuze is voor een optimale klantbeleving.

Onze Ambassadeurs