Wandel mee met Mari Smits langs de mooiste plekjes in Almere!

Geschreven door Redactie

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Almere’. “Polderaar” Mari Smits bezocht alle hoeken van de nieuwste stad van Nederland en reeg de mooiste plekjes aaneen tot 10 prachtige wandelingen. Het is alweer de 14e wandelgids in de wandelen-buiten-de-binnenstad-reeks. 


Almere is vooral bekend van de Libelle-zomerweek, het strandfestival Zand, de triatlon en onlangs de Floriade.  

Niet alleen in de binnenstad, maar ook daarbuiten valt veel te beleven. Op zijn ontdekkingstochten zwierf de ervaren routemaker Mari Smits door parken, bossen en bijzondere woonbuurten in Almere. In tien wandelingen logenstraft hij het imago van de ingedutte slaapstad en leidt hij de wandelaar langs vermakelijke kunstwerken, bijzondere tiny houses en zelfgebouwde ecologische woningen en vertelt hij over de geschiedenis van de polder waar het ook in de omliggende natuur prachtig wandelen is. Op iedere hoek van deze jonge stad wacht de wandelaar weer een nieuwe verrassing: een nieuw kasteel dat alweer een ruïne is, experimentele woonboten, gloednieuwe ouderwetse pakhuizen en bijzondere moderne architectuur.

Iedere rondwandeling van 10 tot 15 km start bij een station of een bushalte en leidt langs een leuke, hippe horecagelegenheid of een fijne zorgboerderij waar de wandelaar even kan bijkomen van alle indrukken. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over de bezienswaardigheden die je tegenkomt maken je wegwijs in en rond de jongste stad van Nederland.

De gids is mogelijk gemaakt met steun van Visit Almere.


De wandelgids is voor 17,95 euro te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl 


Wandelen buiten de binnenstad van Almere:

Mari Smits

136 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)

Verkoopprijs: 17,95 euro

ISBN: 978-90-76092-24-9


Onze Ambassadeurs