2turvenhoog festival pakt uit!

Geschreven door Redactie

Al 23 jaar het avontuurlijkste internationale kunstenfestival voor de allerkleinsten.

Van 20 t/m 24 april is het weer tijd voor 2turvenhoog festival, het internationale podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar en volwassenen. We vieren de 23e editie in Almere in Kunstlinie, Corrosia Theater, Expo & Film, Kunst is Leuk en StrandLAB. Het festival presenteert een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en ook nieuwe voorstellingen uit Nederland en andere Europese landen. Het programma bestaat uit theater, dans, muziek, mime en objecttheater, maar ook proeven, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival worden gemaakt. 2turvenhoog festival is er voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten, voor volwassenen, enfin...voor iedereen! Mis het niet!

Bijzonder programma uit binnen- en buitenland

“De podiumkunsten zijn juist in deze tijd de meest verbindende kunstvorm. Ze zijn er om samen te beleven.” - Ingrid Wolff, artistiek directeur 2turvenhoog

Dit jaar staan er weer veel moois op het programma voor baby’s, peuters en kleuters en hun volwassen entourage. We hebben twee buitenlandse voorstellingen die nooit eerder in

Nederland te zien waren: En UN Éclat van het Franse a k entrepôt en Manta van het Vlaamse Klankennest. Ook uit België komt gezelschap De Spiegel met de voorstellingen ImpulZ en OORT. We gaan ook naar buiten! Ontdek en doe mee op het Almeerderstrand in Boom! van plan d-/Andreas Denk en het Natuur-Verf-Lab Binnenwoud van Profound Play | Jasmin Hasler.

Dit jaar co-produceert 2turvenhoog festival Zandhonger van Firma Kluit, Spiegel van het jonge gezelschap Club Wauw, Fluisterstad Flamenco van Simone de Jong, Krijg de Kleure! van Ragazze Quartet en de proeve Be Kind van Emilie Weisse | TENT. Verder zetten makers eerste stappen met nieuw werk. In de Proeftuin beweeg je mee met Zucht van Jonathan

De Neck&MaaikevandeWesteringhenzachtjesvanLilyKiara.Wehebben dansvoorstellingen van De Dansers, SALLY Dansgezelschap Maastricht, Oorkaan i.s.m.

De Nationale Opera & Ballet en De Stilte. Rondom de voorstellingen speel je in de kunstinstallaties van Dadodans | Gaia Gonnelli, Diederike Smits, Robin van Es en derdejaarsstudenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

2turvenhoog festival 2022 wordt geproduceerd in coproductie met Kunstlinie Almere, De Schuur en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Gemeente Haarlem, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Nolte Stichting.

Onze Ambassadeurs