Geld lenen in Almere: Inwoners lenen 7% meer dan gemiddeld

Geschreven door Redactie

Inwoners van Almere die vorig jaar een lening afsloten, leenden fors hogere bedragen dan gemiddeld in Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nlIn Almere leenden ze gemiddeld 14.574 euro. In Nederland werd er gemiddeld 13.595 euro geleend. “Hier zit een groot verschil van 7 procent in,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nlGeld lenen voor auto en verbouwing in Almere het populairst

De vergelijkingssite onderzocht voor welke doelen inwoners van Almere een persoonlijke lening afsloten. De meeste lening aanvragen in Almere waren voor een auto. 28 procent van de aanvragen was voor dit doel. Dit percentage ligt gelijk met het landelijk gemiddelde. “Mensen lenen in het algemeen vaker voor een auto. Dit is ook te verklaren, de autoprijzen zijn de afgelopen tijd veel gestegen. Hierdoor zullen meer mensen hier een lening voor afsluiten,” zegt Bulthuis. Verbouwingen worden in Almere ook vaak gefinancierd met een lening. 15,8 procent van de mensen uit Almere die in 2022 een lening afsloten, leenden hiervoor. Op landelijk gebied ligt dit percentage op 14,7. In Almere worden hier dus iets meer leningen voor afgesloten.

Tip! Wil jij een lening afsluiten als inwoner van Almere? Je lening vergelijken is belangrijk. Kredietverstrekkers verschillen sterk in hun leningen. Door leningen te vergelijken bespaar je gemiddeld 783 euro op de totale rentekosten van je lening.


Onze Ambassadeurs