Pilot ‘Soeperchefs op basisscholen’: zelf koken met groenten uit de Almeerse achtertuin

Geschreven door Redactie

Veertig basisscholen in Almere kunnen de komende weken deelnemen aan een unieke pilot! Per school kan één klas tegen een kleine vergoeding een educatieve kookworkshop volgen waarin de kinderen, onder begeleiding van een professional, een heerlijke warme groentelunch maken. Bovendien leren ze over de herkomst van de ingrediënten en het belang van gezonde voeding. En natuurlijk is het daarna smullen geblazen met de hele klas!  

Opgedeeld in kleine groepjes leren de leerlingen niet alleen heerlijke en voedzame gerechten bereiden, maar ook over de voordelen van gezond eten én de herkomst van de ingrediënten. Zo worden de leerlingen meegenomen op een avontuurlijke reis door hun eigen Almeerse achtertuin en leren ze een wereld aan smaken, texturen en gezond eten kennen. Daarnaast is koken een leuke manier om ook andere vaardigheden te leren, zoals meten en wegen, hoeveelheden berekenen en taakgericht samenwerken.

Deze pilot is een initiatief van Flevo Campus, Stichting Weerwoud en TommyTomato (een bedrijf dat warme groentelunches levert aan basisscholen) en wordt ondersteund door gemeente Almere en Stad & Natuur. Het doel is om basisschoolleerlingen uit Almere enthousiast te maken over gezond en lokaal eten. De kooklessen worden gegeven door de ‘SoeperChefs’ van TommyTomato: professionals die hun vakkennis op enthousiaste wijze overdragen op de kinderen. Stichting Weerwoud stelt verse groenten ter beschikking afkomstig van de stadstuinderij op Utopia Eiland in Almere.

Voor wie?

Almeerse basisschoolkinderen van alle leeftijden

Hoe aanmelden?

Basisscholen in Almere kunnen zich opgeven via deze website.

Kosten:

50,00 euro per klas. Er is ruimte voor 40 basisscholen, wacht dus niet met aanmelden want vol = vol! 

Tot wanneer?

De pilot loopt tot aan de zomervakantie.


Onze Ambassadeurs