Nachtvlindernacht: Een nacht vol vlinders

Geschreven door Redactie
Foto: Fotograaf Jorn van Eck

Nachtvlinders, normaal gesproken zie je ze niet. Maar wat fladdert er nou in het donker door het bos? Je komt erachter tijdens de Nachtvlindernacht op vrijdag 28 juli in het Vroege Vogelbos.  


Overdag zie je vaak de mooie gekleurde dagvlinders, maar ook ’s nachts kun je op zoek gaan naar vlinders. Van alle soorten vlinders zijn maar 53 dagvlinder en wel 2350 soorten nachtvlinders. Veel meer soorten nachtvlinders dus. Ze vliegen in het donker en gaan op zoek naar nectar van allerlei planten. Als je altijd al meer wilde weten over nachtvlinders, dan ben je van harte welkom tijdens de Nachtvlindernacht. Vrijdag 28 juli, laat op de avond, het moet ten slotte donker zijn, neemt de Buiten(w)eter je mee door het Vroege Vogelbos, op zoek naar deze bijzondere dieren. Deze nachtexcursie is geschikt voor jong en oud, maar je moet er wel lang voor op kunnen blijven. De start is om 22.15 uur en we zijn om ongeveer 01.00 uur weer terug bij het beginpunt. Deze activiteit is alleen op reservering en gaat door bij een minimaal aantal van 10 reserveringen. Reserveren kan via www.stadennatuur.nl.  


Is het voor jou toch te laat op de avond om mee te gaan met de Nachtvlindernacht excursie, maar wil je wel graag meer leren over de dieren en de natuur? De Buiten(w)eter gaat ook ‘s middags nog een aantal keer op excursie in de natuur! Op 27 juli ontdek je de wondere wereld van de waterdieren en -planten in het Vroege Vogelbos. En op 26 oktober speur je samen met de Buiten(w)eter naar bijzondere paddenstoelen in het bos. Alle informatie over de excursies met de Buiten(w)eter is te vinden op de website van Stad & Natuur Almere. Onze Ambassadeurs