Avanti en de Bibliotheek zoeken ‘levende boeken’

Geschreven door Redactie

Avanti en de nieuwe bibliotheek organiseren op zaterdag 17 november een uniek evenement in bibliotheek Stad: de ‘Human Library’. Voor het evenement zijn de organisaties op zoek naar ‘levende boeken’. Het gaat om mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen.
De ‘boeken’ kunnen zich aanmelden via de website van de bibliotheek.

1 op 1 gesprekken

”Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen. Zo kun je een gesprek aangaan met ‘boeken’ zoals ‘transgender’, ‘moslim’ en ‘gehandicapt”’, zo laat de bibliotheek weten. De dialoog wordt gevoerd door middel van korte één-op-één gesprekjes met bezoekers.

Diversiteit

Avanti en de nieuwe bibliotheek hopen op deze manier onder andere te kunnen laten zien hoe divers Almere is. De diversiteit loopt uiteen van uiterlijk, geloof, beroep of een bepaalde beperking. Ook afkomst kan een rol spelen.

Voorbereiding

”Het is erg belangrijk voor ons dat iedereen zich veilig voelt. Van te voren spreken we af om voor te bereiden. Natuurlijk beantwoorden we ook graag alle mogelijke vragen, zonder enige verplichting. Er is ook een voorbereidingsbijeenkomst, waarbij er onder andere wordt geoefend. Vanuit de organisatie zorgen wij voor een veilige omgeving, waarbij iedereen vrijuit kan praten. Zo is er voor ieder Boek een persoonlijke begeleider gedurende de dag”, zo schrijft de bibliotheek. De voorbereidingsbijeenkomst vindt plaats op 8 november. Op 17 november vertellen de ‘levende boeken’ hun verhaal.

Onze Ambassadeurs