Interview met Willem en Leonie Stegink voor Lock me Up - Free a Girl

Van 13 t/m 17 mei 2019 staat Almere volledig in het teken van Lock me Up – Free a Girl!

Verschillende deelnemers gaan zich inzetten voor deze mooie stichting om een zo groot mogelijk geld bedrag in te zamelen. Stichting Lock me Up – Free a Girl zet zich in voor kinderprostitutie.

Geïnstalleerd aan de eettafel zitten Willem, Inge en Leonie Stegink om het allereerste interview van Lock me Up – Free a Girl af te nemen. Willem en Leonie hebben zich samen ingeschreven als team om deel te nemen aan de slotdag van het evenement.

Willem Stegink is directeur van ETC Almere en Leonie is een leuke spontane dame, van beroep is zij model. Voor Willem en Leonie is het de eerste keer dat zij mee doen aan zo’n grootschalig goede doelen evenement. Ze zijn beide erg enthousiast over het evenement.

Willem en Leonie zijn door Frans Brouwer van Horeca 036 gevraagd om mee te doen aan Lock me Up – Free a Girl. In het eerste geval was Willem nog een beetje afwachtend, maar zodra Leonie het nieuws hoorde raakte ze meteen enthousiast. ‘Een heel gaaf evenement waar ik aan wil bijdragen én dan doe ik het ook nog samen met mijn vader! Heel leuk’

Willem en Leonie willen zich inzetten voor Lock me Up – Free a Girl, omdat ze het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen van deze mooie stichting horen. Lock me Up – Free a Girl zet zich vol op in voor kinderprostitutie in de Indiase bordelen. Voor het evenement moeten Willem en Leonie zich twaalf uur lang opsluiten in een kooi aan de kade van Almere-Haven. De kooien staan symbool voor de kooien in de Indiase bordelen.

‘We moeten zitten van tien tot tien, twaalf uur lang! Gelukkig hebben we om de twee uur vijf minuten pauze’ – Leonie.

Willem legt uit dat ze de gehele dag alleen een kommetje rijst te eten krijgen, rond 18:00 uur. Tussendoor mogen ze wel water drinken. Na het evenement krijgen alle deelnemers vanuit Brasserie Julia avondeten gesponsord.

Leonie vertelt dat ze samen met Willem op de slotdag van het evenement moeten zitten, op vrijdag de 17e. Dan begint het echte feest zegt ze vol glorie. Op vrijdagavond wordt namelijk ook het eindbedrag gepresenteerd dat Almere heeft opgehaald. Tevens wordt dan ook bekend gemaakt wat er is opgehaald door het gehele land.

‘Het wordt een groot feest. Verschillende artiesten zullen de gehele week komen optreden. Zorg dat je erbij bent op de slotavond, want dit wil je echt niet missen!’ – Leonie.

Willem en Leonie hebben nog niet precies bedacht hoe ze hun dag gaan promoten. Ze vertellen live te willen gaan filmen via diverse social media kanalen. Een echt plan ligt nog niet op tafel, maar dat komt nog wel.
‘Het aller lastigste is om de actie vorm te gaan geven voor je eigen sponsoren. Veel mensen zijn niet zo happig naar goede doelen.’ vertelt Leonie. 

‘We hebben in Nederland super veel goede doelen en bijna iedereen is wel gebonden aan een goed doel, maar hoe ga jij als deelnemer proberen echt het verschil te maken. Het verhaal vertellen is niet lastig, maar de boodschap op een persoonlijke manier brengen waardoor mensen getriggerd worden om te sponsoren’, dát is het lastigste vertelt Leonie.

Twee jaar geleden hadden Willem en zijn vrouw gekeken in Laren naar het evenement van Lock me Up. De deelnemers hadden activiteiten bedacht waardoor ze zich bezig konden houden in de kooi. Willem en Leonie hopen ook nog leuke activiteiten te bedenken. Tussen het interview door wordt er druk gebrainstormd met wat de mogelijke activiteiten kunnen gaan zijn.

Willem en Leonie zijn er wel al zeker over uit dat ze beide hun kussen mee gaan nemen om comfortabel te kunnen zitten.

‘Het is een lange zit en op zo’n kade kan het al snel koud worden. We moeten ons goed warm aantrekken’ – Willem.

Inge Stegink hoopt dat er ook aandacht wordt besteed aan het vrij laten van de deelnemers. ‘In Laren werd hier geen aandacht aan besteed, dat kwam voornamelijk omdat de artiesten in het middelpunt stonden. Eigenlijk draait het evenement om de deelnemers. ‘

Tijdens het evenement is er ook een veiling. Online kunnen er spullen worden aangeboden waarop mensen kunnen bieden. Het opgehaalde geld gaat naar de stichting. Willem denkt dat hij een taxirit van Amsterdam naar Almere wilt aanbieden.Naast de veiling tijdens het evenement hebben Leonie en Willem ook een eigen goodiebag samengesteld waaruit zij prijzen gaan verloten op de slotdag. Van elk persoon of bedrijf die 20 euro of meer doneert gaat er een lootje in een ton. Op de slotdag verloten Willem en Leonie zeer mooie gifts vanuit hun kooi. Zorg dus dat je sponsort want er zitten mooie prijzen in de bag!

Willem en Leonie hebben al een aantal gifts uit hun loting bekend gemaakt. Zo zit er o.a. twee online shopping cheques t.w.v. 100 euro van Jeroen Beekman in en twee wijnpakketten t.w.v. 75 euro van Bon Import waarbij de pakketten zelf samengesteld kunnen worden naar smaak.

‘We hopen tijdens onze zit ook nog veel geld op te halen door mensen te trekken naar onze veiling - Willem’

Willem en Leonie zijn van plan het streefdoel te halen van 2500 euro. Ze zijn heel blij zelf nooit aanraking te hebben gehad met prostitutie, maar dat maakt het probleem niet minder erg. Het duo is er zeker van keihard hun best te gaan doen.

Wist je dat: Willem en Leonie al 13 gifts hebben verzameld die zij gaan verloten vanuit hun kooi?
Wist je dat: ETC Almere staat voor Eerste Taxibedrijf Centrale Almere?
Wist je dat: Leonie is verkozen tot de erelijst van FMH500?

Ons Almere gaat de komende weken alle deelnemers van het Almeerse evenement interviewen. Houd onze pagina dus in de gaten om op de hoogte te blijven van alle interviews en informatie over Lock me Up – Free a Girl!

Willem en Leonie hebben er super veel zin in, het enthousiasme spat er van af! Wij wensen Willem en Leonie veel succes toe! Wil jij Willem en Leonie helpen aan het streefbedrag van 2500 euro? Klik op deze link om een donatie te plaatsen op hun persoonlijke Lock me Up - Free a Girl pagina!