Bewoners van De Aarbei krijgen de sleutels

Geschreven door Redactie

Vrijdag hebben zo'n 80 huurders van het gebouw De Aarbei in Almere Stad de sleutels gekregen van hun nieuwe woning. Het oude kantoorpand is in het afgelopen jaar omgebouwd tot wooncomplex met studio's en appartementen.

Jongeren tot en met 27 jaar kwamen in aanmerking voor een huurcontract. Eenmaal een woning bemachtigd mag je er voor maximaal 5 jaar wonen. Daarna komt de woning beschikbaar voor een volgende generatie starters. Voorheen werd het rode gebouw aan de Cinemadreef gebruikt door de Pabo, de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente en de tandartsenopleiding ACTA.

Er was veel belangstelling voor de 25 appartementen en 27 studio's! Helaas kon niet iedereen in aanmerking komen voor de woning gezien het grote aantal van 700 inschrijvingen!