SIRE gaat met de campagne #DOESLIEF Nederland weer vriendelijk en tolerant maken

Geschreven door Redactie

Nederland heeft heel veel aardige mensen maar helaas ook  mensen die bewust of onbewust wat minder aardig doen. Daarom heeft SIRE een campagne ontwikkeld om mensen bewuster na te laten denken over hun (onaardige) gedrag. 

Met de oproep #DOESLIEF spoort SIRE Nederland aan om wat  liever tegen elkaar te doen. Hoe? Door onaardig gedrag uit te lichten. Wist je bijvoorbeeld dat 8% van alle OV-medewerkers jaarlijks wordt bespuugd?

Ook op Social Media vergeten we vaak genoeg lief voor elkaar te  zijn. Beledigingen, racisme en gescheld lijken tegenwoordig wel normaal! We willen hier heel graag samen met jou verandering in brengen. Samen kunnen we er voor zorgen dat de (online) wereld een lievere plek wordt, voor iedereen. Daarom  introduceert SIRE het #DOESLIEF-pakket. Voor meer informatie over dit pakket kun je hier terecht.

In 2018 werden 146.571 scheldtweets met het woord 'kanker' geplaatst

Tone of voice

SIRE heeft een aantal tips voor je waar je mee aan de slag kunt.  Met deze handvatten zorg jij ervoor dat degene die grof reageert een voorzetje krijgt van hoe het ook kan, om vervolgens zelf een #DOESLIEFreactie te plaatsen.

1. Wijs niet met het vingertje, maar geef een alternatieve reactie

2. Wind je niet op in je reactie, zonde van je energie 

3. Reageer nooit met een negatieve reactie 

4. Geef de lezer uitleg van de situatie 

5. Geef de lezer inzicht in hoe hij de volgende keer lief kan reageren 

6. De allerbelangrijkste, blijf lief. Want een goed voorbeeld doet volgen 

7. Sluit af met #doeslief

Soms zegt een emoji meer dan woorden. Als reactie op onaardig gedrag kun  je daarom ook speciale DOESLIEF-emoji’s gebruiken. Help mee om het internet liever te maken en gebruik de DOESLIEF-emoji’s om onaardig gedrag tegen te gaan. Download de gifjes via sire.nl/doeslief of ga via WhatsApp, Facebook of Instagram naar de Giphy Library en zoek op ‘doeslief’ om de gifjes direct te gebruiken.

Onze krant nog niet ontvangen?