Regenboogvlaggen op Almeerse gebouwen vanwege Coming Out Day

Geschreven door Redactie

160 gemeenten, provincies en ministeries doen vandaag mee aan de Coming Out Day. Op veel overheidsgebouwen hangen regenboogvlaggen. Ook in Almere. Wethouder Jerzy Soetekouw heeft vanmorgen de regenboogvlag op het Stadhuis gehesen.

Toename

Dit jaar doen er meer organisaties en gemeenten mee dan vorig jaar. In 2017 deed een recordaantal van 130 gemeenten mee, dit jaar is het aantal participanten gestegen naar ruim 160.

Jezelf kunnen zijn

Het thema van dit jaar is ‘jezelf kunnen zijn’. ”Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook”, zo laat het COC weten.
Traditioneel is Coming Out Day de dag waarop men ‘uit de kast komt’ en voor hun geaardheid uitkomt.


Onze Ambassadeurs