Terrance Pieters voelt vertrouwen als eerste reserve bij Oranje

Geschreven door Redactie

Terrance Pieters van De Almeerse Hockey Club heeft een bijzondere rol bij het Nederlands Hockeyteam dat vrijdag voor het WK naar India vertrekt. 

Hij is standby en kan worden opgeroepen als er een speler uit de basisselectie geblesseerd raakt of ziek wordt. "Ook al ben ik reserve, ik voel me echt een onderdeel van het team. Dat vertrouwen heb ik wel gekregen.’’

Pieters stond maandagavond samen met de andere reserve Joep de Mol langs de kant te kijken hoe de Nederlandse mannen met 7-1 wonnen van Ierland. Hij was voor Oranje de laatste test voordat vrijdag wordt afgereisd naar India. Pieters en De Mol reizen op 8 december af naar Bhubaneswar om tijdens de knock-out fase van het toernooi standby te zijn. 

Nederland speelt op zaterdag 1 december de eerste groepswedstrijd tegen Maleisië. Daarna volgen duels tegen Duitsland en Pakistan.  

Onze Ambassadeurs