PvdA maakt zich zorgen over leerlingenstop in het speciaal onderwijs

Geschreven door Redactie

De Almeerse PvdA is geschrokken omdat er op twee scholen voor speciaal onderwijs een leerlingenstop van kracht is. Vanwege een lerarentekort kunnen er geen nieuwe kinderen terecht op De Bongerd en De Olivijn. 

Nieuwe leerlingen komen terecht op een wachtlijst. De directeuren kijken dan of de kinderen tijdelijk op een andere school terecht kunnen. 

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Almere. De partij wil onder meer weten of de gemeente op de hoogte is van de leerlingenstop. Ook is de PvdA benieuwd welke acties worden ondernomen, zodat de kinderen in de toekomst gewoon terecht kunnen op een school voor speciaal onderwijs. Dat is volgens de partij belangrijk omdat juist deze kinderen les moeten krijgen op een manier die bij hen past.