Slingerende bamboebrug over Weerwater winnend ontwerp

Geschreven door Redactie

Het winnende ontwerp voor de brug over het Weerwater is bekend. Ruim 70 procent van de Almeerders koos voor de brug met de vloeiende vorm en de uit bamboe gemaakte zitplaatsen.

Vrijdagmiddag onthulden wethouder Loes Ypma en gedeputeerde Jan de Reus het ontwerp van de winnende brug die het Lumièrepark met het Weerwatereiland gaat verbinden. Almeerders konden uit twee ontwerpen kiezen. Zo'n 3.000 Almeerders hebben hun stem uitgebracht.

Het prijskaartje van beide voorstellen was gelijk;ongeveer 5 miljoen euro. De nieuwe brug moet volgens de gemeente 'een duurzame verbinding over het Weerwater' worden. Het gaat onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater, een project van de gemeente om de route rondom het Weerwater aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor recreanten. 

Volgend jaar september wil de gemeente beginnen met de bouw. In 2020 moet de brug af zijn.