Rappen als dagbesteding

Geschreven door Redactie

"Wij kijken bij onze medewerkers naar wat ze allemaal wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Dat heb ik ook wel anders gezien", zegt Jolanda van Adrichem van de Almeerse Stichting Weet hoe je leeft! De stichting bestaat sinds 2008 en vangt mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Wij kwamen jaren geleden als rozenkweker naar Almere. Toen dat bedrijf niet meer goed ging, moesten we wat anders met de ruimte. Zelf heb ik een dochter met een verstandelijke beperking en toen kwam het idee om zelf een dagopvang te beginnen", vertelt Van Adrichem. 

Van Adrichem kwam met haar dochter eerder ook wel terecht op plekken waar gelet werd op dingen die allemaal niet konden met de beperking. Iets wat Van Adrichem echt niet prettig vond en dat wilde ze echt anders zien. Bij Weet hoe je leeft! is in de loop van de jaren een breed aanbod ontstaan.

De mensen kunnen bij de stichting werken in een winkel, koken, fietsen maken, knutselen en dieren verzorgen. "Prachtig is ook onze muziekstudio in een oude koelcel. Je ziet daar de deelnemers zo genieten! Dat maakt mij een gelukkig mens", aldus Van Adrichem.