Actievoerder OVP biedt excuses aan voor 'uit de hand gelopen grap'

Geschreven door Redactie

Actievoerder Dorien Schrader biedt vrijdag in de rechtbank gedeputeerde Harold Hofstra haar excuses aan voor de commotie rond het provinciehuis vanwege een verdacht pakketje. Dat zegt Schrader aan de vooravond van het proces over het pakketje tegen RTL Nieuws.

Het pakketje zorgde er twee maanden geleden voor dat een groot gebied rondom het provinciehuis in Lelystad werd afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam er uiteindelijk achter dat er geen bom maar een dildo in het pakketje zat. 

'Ben me rot geschrokken'

De dildo was bedoeld voor gedeputeerde Harold Hofstra. Hij is één van de gedeputeerden die door de actievoerders van de Oostvaardersplassen verantwoordelijk wordt gehouden voor het afschot van 2.000 herten. Het seksspeeltje was bedoeld als ludieke grap, maar het liep volgens Schrader volledig uit de hand. "Dit hadden we absoluut niet verwacht. Ik ben me rot geschrokken", zegt ze tegen RTL. 

Schrader staat vrijdag met vier andere actievoerders voor de rechter vanwege het plaatsen van het 'verdachte pakketje' voor het provinciehuis in Flevoland. Sinds die dag bemoeit ze zich niet meer met de grote grazers in het natuurgebied. Ze heeft een gebiedsverbod gekregen, maar is ook teleurgesteld in haar mede-actievoerders en verdachten. Zij zouden zich hebben gedistantieerd van de actie of zwijgen. Dat terwijl er afgesproken was om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de actie. 

Meer bedreigingen

Gedeputeerde Harold Hofstra heeft tijdens de discussie over het beleid in de Oostvaardersplassen meerdere bedreigingen gekregen. Enkele daarvan waren ook aan zijn kinderen gericht.