Broodjeszaak wil dwangsom van ruim 5.000 euro niet betalen

Geschreven door Redactie

De eigenaar van broodjeszaak Tjin's uit Almere wil via de Raad van State voorkomen dat hij een dwangsom van ruim 5.000 euro moet betalen. De dwangsom werd opgelegd, omdat er volgens een controleur van de gemeente gewoond werd in het bedrijfspand aan de Argonweg. 

Volgens de advocaat van Tjin's betekenen een beslapen bed, een strijkplank, een TV en rondslingerende kleding niet dat er in een pand gewoond wordt. Verder zei hij tijdens de zitting dat de gemeente alleen overdag heeft gecontroleerd. Daarom kunnen de controleurs nooit gezien hebben of er iemand in het pand overnachtte, aldus de advocaat.  

Volgens een gemeentewoordvoerder zijn er genoeg aanwijzingen dat er in het pand gewoond is. Er stonden namelijk, naast de bovengenoemde spullen, ook verzorgingsspullen en een fiets in de ruimte.

De Raad van State doet over twee weken uitspraak in de zaak. 

Onze krant nog niet ontvangen?