Twee ongelukken na sneeuwval

Geschreven door Redactie

Na de sneeuwval dinsdagmiddag zijn er twee ongelukken gebeurd. Op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N307) raakten drie auto's betrokken bij een ongeval en op het Friesepad bij Emmeloord belandde een auto op zijn kant langs de weg. Het lijkt erop dat bij beide ongevallen geen gewonden zijn gevallen. 

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, maar gezien het weer is gladheid een mogelijkheid. Op de dijk wordt door de provincie een extra schuif- en strooironde gehouden.

"Er wordt hard gewerkt door de mannen om de wegen begaanbaar te houden, ondanks dat kan het lokaal wel glad zijn, dus we roepen mensen op hun snelheid aan te passen."

— Provincie Flevoland

Rijkswaterstaat heeft zeven sneeuwschuivers ingezet om de rechter rijstroken van de snelwegen A6 en A27 sneeuwvrij te houden. De provincie heeft in de ochtend en middag een strooironde over de provinciale wegen gehouden en dinsdagavond volgt nog een derde ronde. 

Volgens de provincie wordt er hard gewerkt om de wegen begaanbaar te houden. Toch is het advies om de snelheid aan te passen, omdat het lokaal glad kan zijn. 

Onze Ambassadeurs