UvA wil 3000 studentenwoningen in Almere

Geschreven door Redactie

De Universiteit van Amsterdam (UvA) wil 3000 studentenwoningen laten bouwen in Almere. Dit willen zij doen door de huisvestingsproblemen in Amsterdam. 


Denk aan de lange wachttijden etc. In ruil daarvoor wil Almere een dependance van de UvA. 


De universiteit sprak vorige maand met andere partijen af dat er binnen vier jaar 9400 betaalbare studentenwoningen zouden komen. Dit zou alleen voor Amsterdamse studenten zijn. Daarom willen zij nu in Almere 3000 studentenwoningen laten bouwen. 

Almere wil met dit idee instemmen, als zij een dependance van de UvA krijgen. Almere probeert al sinds 2010 een echte studentenstad te worden. Tot nu toe tellen we twee hogescholen met vierduizend studenten, en er zijn vier studentenverenigingen. 

Volgens de UvA past een Almeerse dependance niet in hun strategie. 


Onze Ambassadeurs