Politieke Markt: Veiligheid, Jeugdhulp en Almeerse hotels

Geschreven door Redactie

Iedere donderdag meldt 1Almere wat er besproken wordt tijdens de Politieke Markt van de gemeenteraad op het stadhuis. Vandaag vindt de 540ste Politieke Markt plaats. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Almeerse hotels

Het aantal hotels in Almere groeit flink. Daarom wil de raad dat er controle blijft op de groei. “Op 17 januari 2019 heeft Bureau Stedelijke Planning een toelichting gegeven op de feiten en
cijfers van de hotelmarkt in het algemeen en die in de MRA en Almere in het bijzonder. Op
basis van deze aanvullende informatie start nu de politieke behandeling van het
afwegingskader Hotels in Almere. De bespreking start met de mogelijkheid van inspraak
door belanghebbenden”, aldus de raad.

Vanavond wordt er over gesproken in Zaal Haven.

Snellaad-station elektrische auto’s

De gemeente Almere wil een snellaadstation voor elektrische auto’s plaatsen in de Muziekwijk. Ondanks dat het bestemmingsplan niet toestaat dat er een snellaadstation komt, wil de gemeente het station toch plaatsen.

Vanavond wordt er over gesproken in Zaal Hout.

Andere onderwerpen

Verder wordt er gesproken over de Interactieve zuil met de Grondwet in de centrale hal van ons stadhuis. Ook de ‘Verplichtstelling laptops in voortgezet onderwijs‘ is opnieuw een thema. Het gaat ook over diverse bestemmingsplannen en het plan voor een nieuw openluchtzwembad.

Meer over de onderwerpen rondom de jeugdhulp en veiligheid is te lezen in het artikel van 1Almere.

Onze Ambassadeurs