Gemeente in gesprek met ASG over zwakke scholen

Geschreven door Redactie

De Almeerse wethouder van onderwijs en de Almeerse Scholen Groep (ASG) voeren de komende tijd gesprekken over de kwaliteit van het onderwijs in de stad. Vorige maand werd bekend dat het aantal basisscholen van de ASG met het kenmerk onvoldoende en zeer zwak is toegenomen. 

Hoewel het stadsbestuur formeel gezien geen zeggenschap heeft over het onderwijs wil het college van b en w zich wel laten bijpraten over de stappen die de ASG zet om het niveau te verbeteren. "Ook wij maken ons zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs in Almere lijkt af te nemen," schrijft het college in de beantwoording van schriftelijke vragen gesteld door D66. 

De gesprekken worden iedere zes weken gehouden en komen bovenop de reguliere overleggen die de ASG en gemeente voeren. De ASG is voor de onvoldoende en zeer zwakke scholen in april vorig jaar al een verbetertraject gestart.

Inspectie


Almere telt op dit moment vijf onvoldoende scholen en drie zeer zwakke basisscholen. In plaats van de term onvoldoende werd voorheen door de Inspectie van het Onderwijs de term 'zwak' gebruikt. 

Naast een andere benaming is ook de onderzoeksmethode aangepast. De inspectie gaf bij die verandering al aan dat de nieuwe methode waarschijnlijk een groei van het aantal negatieve beoordelingen met zich mee zou brengen. Ook landelijk gezien steeg het aantal zwakke basisscholen.

Onze Ambassadeurs